Blogg

I ekot av Kularkraft...

Hej och varmt välkomna till min blogg!

Här kan du följa vad som händer i ekot av mina fotspår. /Karin juni 2018

8/11 -18

En höstvisa...

7/11 -18

Härom veckan fick jag glädjen att komma och kula med en grupp SFI (svenska för invandrare)- elever. Jag tänker att det är viktigt att få ta plats med sin röst i ett nytt land där språket är främmande. Och att det får vara okej, utan att nödvändigtvis göra det med ett talat språk.

Det blev en utmaning för mig att göra mig förstådd och förmedla vitsen och historiken med kulningen utan att kunna använda så mycket ord. Jag visade mycket bilder och instruerade med kroppsspråk. Då vi inte kunde vara utomhus gjorde jag fjällkon Rosa som jag tog med in i salen, och alla fick prova att ropa på Rosa på sitt hemspråk.

Hon var ganska tjurig Rosa och kom inte förrän vi verkligen använde magstödet i våra rop...

18/10 -18

Löven dalar ner från träden, och här sitter jag och tänker på nästa sommar! Kursupplägg pågår, och emellanåt njuter jag av höstens färgprakt ute i skogarna på egen hand eller med mina privatelever som kommer från när och fjärran så här års. Island, Italien, USA....kulningskonsten börjar spridas världen över!

31/8 -18

Sommaren har varit fantastisk på många sätt! Många fina kulningskurser och workshops med underbara kraftfulla kvinnor och även några män som utmanat sig

att pröva sina röster och kasta sig ut i ljudrummet! Tack för alla fina möten!

Sex konserter har jag hunnit med i olika konstellationer. Jag ska ordna en liten turnefilm framöver när utrymme finns. Håll ut..:-)

Sista augustihelgen gick jag och ljudgruppen "ljudtornet" i hamn med en dröm att anordna ljudkonstfestival i Gnesta gamla vattentorn som har en helt unik akustik.

Det blev precis så magiskt som vi önskat.

 

Ett smakprov på webben Sörmlands nyheter

Reportage i tidningen Sörmlandsbygden

30/7 -18

Inför workshopen under fruntimmersveckan på Inneberga gård ställde Sörmlands nyheter fem frågor om kulning som friskvård.

Läs reportaget

18/6 -18

Härom veckan kom en reporter från Svt´s lokala nyheter Sörmland på besök.

Jag släpade ut den stackarn i myggskogen så att han fick fina minnesmärken från vår intervju.

Reportaget kom att hamna även på "landet runt" samma vecka.

På webben kan du se hur samma reporter får en snabblektion i kulning: (jag jobbar ju aldrig snabbt, men han envisades. Och jag får nog säga att han gjorde stora framsteg på de få minutrar vi höll på:-)

Se lektionen

 

Copyright © All Rights Reserved

 

Tel : 070-4611290

E-mail: info@kularkraft.se